La revista Infància viatja a Lió. Març/abril 2004 Text de l'article"Infància viatja a Lió" Infància n. 139. Juliol-agost 2004
·
Un viatge compartit
·
Lió, una ciutat que lluita pel seu futur
·
França en els nostres referents pedagògics
·
Immersos en un procés de transformació
·
Les escoles bressol
·
Infrastructura
·
Un pla experimental als parvularis
·
Les dinàmiques del canvi
·
Inspirats en la pedagogia de Reggio Emilia
·
El retorn: debat i interrogants
·
Conèixer el passat per projectar línies de futur
  Les dinàmiques del canvi
 

En les nostres visites, vàrem observar algunes de les dinàmiques que poden ajudar a comprendre la dimensió del canvi que s'estava produint:

 

.Una persona que estima i domina un llenguatge, posa a l'abast dels infants allò que, si no fos per aquesta iniciativa, difícilment podrien conèixer i experimentar.

.Els mestres fan d'espectadors actius del que passa a cada sessió i tenen l'oportunitat d'observar com els infants gaudeixen de l'activitat proposada per l'artista o generada a partir d'una provocació. Alhora que documenten tot el que els infants realitzen a cada sessió de treball.

.El debat sobre l'experiència de treball amb els infants és compartit, discutit i elaborat entre les dues cultures: la del artista i la del pedagog. Són dues mirades sobre una mateixa realitat documentada que genera en els equips de parvulari canvis en la dinàmica general de la vida de cada escola, en les activitats a oferir als infants, en la manera de veure els infants i les seves possibilitats si el context és estimulant.

 
Era interessant escoltar les opinions tant dels mestres com dels artistes sobre el molt que els passava a cada escola i què els generava a tots ells, de com eren gelosos de la seva professionalitat i vetllaven per no contaminar-se els uns dels altres, de com establien els seus papers diferenciats, però com junts s'entusiasmaven amb el que passava i els passava.
  Viatge a Lió. Mirar, entendre, conèixer, aplicar, criticar i millorar
Article de Silvia Moron a la revista Infància número 139. Juliol-agost 2004